Digitalna identiteta

Zaposleni ŠC, dijaki ter študenti uporabljajo “digitalno identiteto” (v nadaljevanju DI) za dostop do:

  • spletnih aplikacij v domeni Šolskega centra Slovenj Gradec,
  • spletnih aplikacij pridruženih Arnes AAI federaciji,
  • do spletne pošte in ostalih storitev Google Apps,
  • do spletne pošte in ostalih storitev Office 365 in
  • do omrežja Eduroam.

Seznam oblik uporabniških imen

Uporabniška imena za zaposlene so v obliki ime.priimek@sc-sg.si.
Uporabniška imena za dijake so v obliki ime.priimek@guest.sc-sg.si.
Uporabniška imena za študente so v obliki indeksnastevilka@guest.sc-sg.si.

Gesla za dostop dobijo dijaki in študenti na začetku šolskega/študijskega leta. Geslo si lahko uporabniki spremenijo na strani za spremembo gesla.

Eduroam brezžično omrežje

Na vseh lokacijah Šolskega centra Slovenj Gradec (Koroška ulica 11, Gosposvetska 2 in Gosposvetska 4 v Slovenj Gradcu ter Koroška cesta 53 na Muti) je vzpostavljeno Eduroam brezžično omrežje. V to omrežje je omogočen dostop uporabnikom, ki imajo DI v domeni ŠC ter gostujočim uporabnikom, katerih matične organizacije so povezane v Eduroam federacijo. Gostovanje v tujih omrežjih je z DI v domeni ŠC omogočeno, kjer je na voljo omrežje Eduroam (glej www.eduroam.org/index.php?p=where in www.eduroam.si).

Nastavitve za podprte naprave si lahko prenesete preko eduroam CAT.


Opomba: glej zgoraj seznam oblik uporabniških imen za prijavo. Upoštevajte Navodila za povezavo v Eduroam omrežje ter Pravila uporabe omrežja Arnes.

Office 365 preko DI

Poskusno s pomočjo Arnesa in Arnes AAI federacije omogočamo dijakom, študentom ter zaposlenim na Šolskem centru Slovenj Gradec dostop do storitev znotraj Office 365. Na podlagi sklenjene EES pogodbe imajo naši dijaki in študenti možnost uporabe Office 365 Profesional Plus, zaposleni pa možnost uporabe Office 365 Education plan A2. Da si omogočite dostop do Office 365 je potrebna najprej prijava v https://o365.arnes.si/prijava. Nato se lahko v samo okolje Office 365 prijavljate preko naslova http://o365.sc-sg.si.

Dostopnost